maanantai 5. elokuuta 2013

PUMMI

Miusta tuli elokuun alusta lähtien pummi. Itsehän en voi käsittää miten tämä yhteiskunta voi mahdollistaa ihmiselle täydellisen lusmuilun, koska ei halua/jaksa elättää itseään.
Mutta siis tilannehan on nyt sellainen, että mie olen myös tässä samassa sakissa, tosin sillä erotuksellä, että en nosta muita etuuksia, kuin mahtavaa kotihoidontukea, joka on siis jotakuinkin 300€ kuussa. Toki lapsilisät päälle ja tyttären pitkäaikaussairaudesta johtuen vammaistuki.
Jos olisin sossun asiakas, niin voin veikata, että tulot olisivat ainakin tuplasti, ja tietysti saisin viedä lapseni ilmaiseksi päivähoitoon.
Syy, miksi olen ajautunut pummiksi on rakkaus lapsiini (ympäripyöreästi sanottuna).
Ja se, että se on mahdollista. Tässä yhteiskunnassa.
Pummeus älymaalla tarkoittaa mm. seuraavia asioita;
Eläimet hoidetaan päivittäin 1-2 kertaa, eläimistöömme kuuluu tällä hetkellä:
5 kainuunharmas uuhta, Kuttu ja sen kili, possut Timo ja Pekka :D, kolme skånenhanhea, 3 ankkaa, kanoja viittä eri rotua, kanojen määrä on x. Enemmän kuin 50 ja vähemmän kuin sata..
2 koiraa ja 3 kissaa.
Vettä kannetaan kesät talvet käspelillä, n. 100 litraa elukoille ja sama mokoma kasveille päivittäin.
Vuohi lypsetään kerran päivässä, maitoa tulee 2 liraa per lypsy.
Kanojen kuppeja putsataan ja täytellään kuuteen eri osoitteeseen.
Kauraa menee muutama tuhat kiloa vuodessa. Syksystä lähtien meinaan valmistaa kanoilleni rehun itse myllyllä, joten ostorehun hankinta onneksi loppuu.
Kaikki kasvikset (paitsi ankkojen ja vuohien yhteistoiminnassa tuhotut sipulit) saadaan omalta tontilta. Peruna, porkkana, nauris, lanttu, palsternakka, herne, maissi, paprika, tomaatti, kurkku, kesäkurpitsa, kurpitsa, salkopapu, pensaspapu, härkäpapu, mansikka, salaatit, retiisit, punajuuret, yrtit ja kukat. Keväällä maan muokkaukseen meni kymmeniä, ellei satoja tunteja, mutta ne meni habaan ;)
Lannoitus tulee sivutuotteena kanoista.
Marjat poimitaan lähimetsistä, niitä menee noin 50liraa talvessa.
Kananlihaa ei kaupasta ole enää ostettu pariin vuoteen, ensi talvena ollaan muunkin lihan osalta omavarsia. Pässin meinasin syksyllä vielä hankkia ja se possujen lisäksi pakkaseen.
Vahvasti alan olla myös sitä mieltä, että ankat ja hanhet menee samaan arkkuun. Keväällä ollaan koko sakki varmasti verisuonitaudissa ja keskivartalo kunnossa, kun lihaa on niin hyvin tarjolla.
Lampaat keritään syksyisin ja keväsin, villan käytän käsitöihin, eli kehräykseen ja huovutukseen. Ja taas jatkojalostukseen sukiksi, lapasiksi yms..
Jos saisin joskus saumurin (joulupukille pikkuvinkki), niin tekisin mielelläni vaatteet ainakin lapsille itse, toki kirppareilta saa niin edullisesti, niin näinköhän mahtaa kannattaa.
Talo lämpenee puulla ja maalämmöllä, joten puuntekoa riittää. Itse olen lähinnä siellä mättöosastolla, se käy hyvin. Viimeisen vuoden aikana ollaan raivattu tonttia niin paljon, että polttopuuta kyllä riittää. Kamalasti en valehtele, jos väitän klapia olevan varastossa 70mottia.
Remonttiakaan ei sovi unohtaa, sekä talo, että navetta ovat projektin alla varmaan seuraavat 10 vuotta.
Mutta nämä edellämainitut on ihan sivuhommia pienokaisten ja yleisen p**kan (lue:kotihommien) rinnalla.
Ja kun nyt joku seuraavaksi vihjaa siihen suuntaan, että kun jäin töistä vuodeksi hoitovapaalle lomailemaan, niin voinen ohjata hänet tämän avautumisen pariin.
Oikeastaan voin haistattaa kakat kaikille, koska otsaani on kasvanut taas vaihteeksi jättiläismäinen jorma. Jatkan tätä pummin ja työnvieroksujan elämää ja yritän ladata itseeni parempia fiiliksiä ennen seuraavaa avautumista. 8)

2 kommenttia:

  1. Ihana teksti! Miä jäin pummiksi vuoden alusta. Olen kaikki kolme lasta kiikuttanu alle vuoden ikäisinä hoitoon, mutta nyt vuoden töissä olon jälkeen jäinkin takas kotiin. Jään seuraamaan sun blogia!

    VastaaPoista